Mennesket, - den avgjørende faktor!

Mennesket, den avgjørende faktor! – Hvordan skape en kultur der mennesker trives og står støtt i seg selv? 

Visste du at kun 13% av ansatte i Europe trives på jobb, og at hele 72% i det stille ser seg om etter en annen jobb? Gallups «State of Global Workforce report» som tar pulsen på verdens arbeidsliv, viser også at 40% føler høy grad av stress.

Årets konferansetittel «Wake me up! – IT for en bærekraftig fremtid» har en sterk dobbel betydning. Den handler ikke kun om samfunnsmessig bærekraft, men også om mental bærekraft.

Psykologisk trygghet er en avgjørende faktor for å kunne skape endringsdyktige fleksible organisasjoner. Det har i tillegg stor betydning for mental helse. Når det er trygt å være seg selv og trygt å feile, lærer vi raskere og trives bedre. Vi får en følelse av trygghet, tilhørighet og mestringstro. Det menneskelige aspektet er så viktig at det har fått et sterkt fokus i årets konferanseprogram. Her er noen av foredragene som setter mennesket i sentrum:


Robust! Hvordan tåle en trøkk og våge å leve, i en verden full av endring?

Mariann Deila
Mentaltrener og forfatter

Mentaltrener og forfatter Mariann Deila gikk rett til topps på bestselger-listen da hun lanserte sin tredje bok i høst. Dette er langt mer enn en selvhjelpsbok. Hun gir oss nøkler til å stå trygt i oss selv, selv når det stormer omkring oss.

Det meste som skjer omkring oss er utenfor vår kontroll. Det være seg krig og uro, økonomiske lavkonjunkturer, teknologiutvikling, omorganiseringer, nedskjæringer på arbeidsplassen og mye mer.

Hva skal til for å bevare håpet, roen og fokuset på det du får gjort noe med og gi slipp på det du ikke har påvirkning på? Hvordan trene opp bærekraftige måter å tenke, føle og handle på – i en verden full av endring?  

Gå ikke glipp av årets avslutningsforedrag!

Les mer


In the Age of AI, Empathy is More Important than Ever

Federico Lozano
Pracademy NTNU, NHH og UIB.

På de fleste fag på NTNU synker studentantallet utover i semesteret. På forelesningene i Design Thinking med Federico Lozano er det omvendt! Det dobler seg! På itSMF-konferansen får du mulighet til å oppleve ham selv! Forvent et foredrag litt utenom detv anlige! 
«There’s no denying that AI is a radically disruptive technology – we’d be foolish to ignore it. Instead of seeing it as a threatening job killer, though, we should experience it as a tremendous opportunity to focus and thrive on what truly makes us human: our capacity to connect deeply with one another.”

Federico Lozano vil også holde workshop i Design Thinking. Begge deler går på engelsk. 

Design Thinking handler om å sette mennesket i sentrum. Fede brenner for å hjelpe mennesker til å skape meningsfulle liv.

Les mer


Hvorfor er psykologisk trygghet på jobb så viktig?

Bård Fyhn
PhD i psykologisk trygghet, NHH

Usikre omgivelser byr på særlige utfordringer, både for ledere, medarbeidere og organisasjoner. Bård Fyhn vil gi oss et forskningsbasert og praktisk foredrag om hvordan psykologisk trygghet kan bidra til omstillingsdyktighet og bærekraftige organisasjoner.

Bård Fyhn har en doktorgrad på psykologisk trygghet i team fra NHH Norges Handelshøyskole. I foredraget vil han blant annet vise:

  • Hvordan kan psykologisk trygghet bidra til læring og innovasjon

  • Hvordan agile arbeidsmetoder avhenger av og kan bidra til psykologisk trygghet

  • Hvordan tryggheten er nødvendig for høypresterende team, men også kan komme i veien for gode prestasjoner  

Les mer


Vi gikk for flat struktur! Fra hierarki til dynamisk teamtopologi

Therese Engen
Capra Consulting

Har du hørt om ledergruppen som «sa opp seg selv», og la ned hele ledergruppen? De omorganiserte hele selskapet til en flat teamstruktur basert på Team Topology-tankegang.

Med full tillit til at alle medarbeidere kan ta kloke valg og gode avgjørelser, inviterte de alle med på omorganiseringsprosessen. Nevnte vi at de også gjorde det midt i en pandemi?

Selvstyrte team kommer ikke av seg selv. Det er noe som kan oppstå dersom det legges til rette for det.

Nå har organiseringen modnet, og de har lært utrolig mye på veien. Vil du høre mer om hvordan det har gått, og hva de har lært, så få med deg foredraget med Therese Engen fra Capra Consulting!

Les mer


Kun 2 utstillingsplasser igjen! Vær rask!

I år blir utstillingen i flystripa, utenfor konferansesalen. Kun 2 plasser igjen, så vær rask! Meld deg på som utstiller her: https://skibladnir.jotform.com/232854630031953

Gjør deg klar til uforglemmelige opplevelser på årets itSMF-konferanse!
Clarion Hotel Oslo Airport Gardermoen 7.-8. mars
og pre-konferanse med workshops onsdag 6. mars

Silje Falla Tørmoen