Vet du hva du går glipp av?

Vet du hva du går glipp av? La oss lære å takle teknologien – før teknologien takler oss!  

Smidig representerer moderne arbeidsmåter og en ny måte å tenke på. Smidige virksomheter utfordrer etablerte sannheter både om ledelse og organisering. De legger til rette for tverrfaglig samskapning og utnytter teknologien på nye måter. Da går det fort! Alle virksomheter trenger å lære mer om dette.

I tradisjonelle virksomheter er arbeidet delt opp i funksjonelle siloer, med hver sin leder og hvert sitt budsjett. Smidige virksomheter legger til rette for tverrfaglige team som samarbeider på tvers. De har ofte flatere strukturer, og ledelse er ikke bare for ledere. Myndighet og ansvar overføres til teamene; det er jo de som jobber tett på kunden og kjenner problemene best.

En slik overgang skjer ikke over natta. For å lykkes kreves modenhet i kommunikasjon og samhandling, og ikke minst en god evne til kritisk og langsiktig tenking. Kom på konferansen og la deg inspirere!

Her er noen av våre foredrag og workshops:


Fra dårlig kommunikasjon til tillit og skaperglede! 

Anne Landro,
Liflig 

Vi drømmer alle om det gode teamsamarbeidet hvor vi snakker det samme språket, spiller hverandre gode og kjenner på en god flyt. Det er ikke alltid like lett å få til i praksis. Det er dette foredraget til Anita og Anne handler om.

Anita og Anne er opptatt av at vi skal styrke god’foten til hverandre, og gi hverandre rom så vi blir trygge i våre valg. Hvis vi lytter og bryr oss, så vil vi sammen skape frydefulle øyeblikk som fører deg, dine kolleger, din virksomhet eller verden fremover i riktig retning. 

Anita Jenbergsen,
leder i Fryde

I dette foredraget setter de fokus på menneskelig samhandling, med tro på at en liten dråpe kan skape ringvirkninger i et stort hav, at summen av de små detaljene utgjør forskjellen og at verden blir et bedre sted hvis vi bare ser mennesket bak masken.  

Les mer


Smidighetens skjulte kunster – en lego-simulering! 

Arne Henrik Storm,
Smidigakademiet AS

Dette er workshopen for dere som nettopp har begynt på smidig-reisen! Vi tror vi jobber smidig, men det er noe som gjør at vi ikke får den effekten vi forventet. 

I denne to timers simuleringen får du lære om de største fallgruvene organisasjoner går i når de prøver å skalere opp smidig til flere team. 

Uklare prioriteter, dårlig samarbeid, lite flyt og ingen fart?  I lego-simuleringen får deltagerne selv teste i praksis hva som må på plass for å lage en virkelig smidig organisasjon. Vi skal se på teori innen smidig struktur, kultur, team, produkt, ledelse og arbeidsformer. 

Les mer


Transformerende ledelse – for alle! 

John Inge Hervik,
Enterprise Agile Coach i AWA Norge 

I smidige organisasjoner er ledelse noe alle må drive med på et eller annet nivå. Selvorganiserende team forventes å kunne lede seg selv.

Proaktivitet fordrer et nivå av selvledelse for hvert enkelt teammedlem. Lederne i organisasjonen, uavhengig om det er en flat eller hierarkisk struktur, er nødt til å klare å stå i endring og usikkerhet – og for å få med seg folkene sine må de kunne møte dem der de er.  

Transformerende ledelse er nødvendig i en verden som er i rask endring – og det gjelder oss alle. I denne workshopen får du en introduksjon til hva transformerende ledelse er. Vi går gjennom forskning, og presenterer et rammeverk for vertikal lederutvikling. I tillegg får du noen enkle teknikker for å utforske transformerende ledelse, og du får kjenne på hva dette handler om på kroppen.

Les mer


Vi må lære å takle teknologien, før teknologien takler oss! 

Det er nemlig ikke så sikkert at vi vinner den kampen. Det er nå på høy tid å fremheve de store spørsmålene innen AI-etikk og sikkerhet. Vi kan ikke slippe løs AI uten videre vurdering av konsekvenser! Med AI følger store dilemmaer og risikoer. Det handler om å holde AI i sjakk med menneskelig visdom og innsikt, for å holde unna de uventede, noen ganger mørke konsekvensene. 

AI-medaljens mørke bakside: La oss snakke alvor!

Aksel Braanen Sterri,
Fagsjef i Senter for langsiktig politikk 

For å dekke dette temaet har vi fått med oss selveste Aksel Braanen Sterri, fagsjef på Senter for langsiktig politikk og forsker i filosofi ved OsloMet. Han er statsviter og filosof og arbeider med etiske spørsmål rundt kunstig intelligens og har undervist i KI-etikk ved Harvard University, University of Oxford og Universitetet i Oslo.  

Den tidligere Dagbladet-kommentatoren er en aktiv bidragsyter til det offentlige ordskiftet om kunstig intelligens og andre brennbare tema. I foredraget «AI-medaljens mørke bakside: La oss snakke alvor!» vil han ta oss med på en reise inn i fremtiden, og se hvilke scenarier vi bør være forberedt på å møte.  

Les mer


Utstillingen er fullbooket – men fortsatt mulig å bli med som sponsor!

I år blir utstillingen i flystripa, utenfor konferansesalen. Dette blir også vrimleplassen og stedet for pølseservering midt på dagen, og fordrink før middagen på kvelden. Begge deler er en ypperlig anledning for sponsing, med synlige skilt og filming av «takk til sponsor» på sosiale medier.  

Ta kontakt hvis din virksomhet er interessert i å støtte vårt arbeid for erfaringsdeling og kompetanseheving innen digital transformasjon, smidige arbeidsmåter, og ikke minst en økt bevissthet rundt næringslivets bidrag til en bærekraftig utvikling.  

Gjør deg klar til uforglemmelige opplevelser på årets itSMF-konferanse!

Clarion Hotel Oslo Airport Gardermoen 7.-8. mars
og pre-konferanse med workshops onsdag 6. mars

Silje Falla Tørmoen