2024 – Året der du skal tenke større enn deg selv!

Godt nyttår fra itSMF!

Vi går inn i et år som blir viktig. AI kommer hurtig, men kommer det for hurtig? Klarer vi å styre det slik at det brukes til “the greater good” og ikke blir en fiende mot menneskers vel og ve? Og på arbeidsplassen; vil vi være gode nok til å bygge den psykologiske tryggheten som trengs for å skape virksomheter som er rustet for rask omstilling?

Kilde: Quotepix

Det smarteste er alltid å ta grep før krisene skjer, men verdenshistorien viser at endring ofte skjer gjennom kriser.

Kapitalismen fungerer ikke lenger. Når ulikhetene blir for store vil den kollapse, slik Carlota Perez forklarte i fjorårets foredrag. Hun viste at vi nå står ved en korsvei.

Økende utfordringer med bærekraft, krig, uro og polarisering. Det kan ikke fortsette som før. Men hvor ille må det bli før vi klarer å snu? Og hvem vil vise vei?

Vi kan ikke løse problemer ved å tenke på den samme måten som når vi skaper dem, sa Albert Einstein.

Jo mer ute av kontroll verden er, jo mer prøver vi å kontrollere den. Men noen ganger blir kontroll kun en illusjon og kan virke mot sin hensikt. Hvem vet hva som kommer rundt neste sving?

Det vi trenger nå er et nytt tankesett som gjør virksomheter i stand til å snu seg rundt raskt. Vi må eksperimentere og lære. Vi må samarbeide på tvers av fag og bransjer for å kunne bli i stand til å samskape morgendagens løsninger.

Klarer du å være med å styre hvor vi skal? Kan du tenke større enn deg selv?

Kom på konferansen «IT for en bærekraftig fremtid», der vi med åpent sinn utfordrer hverandres tankesett og lærer fra de som går nye veier.


Vi sees på itSMF-konferansen!
Signe-Marie H. Bjerke, konferanseleder


Dobbeltside-oppslag i vedlegg til Aftenposten!

Fikk du med deg artikkelen om itSMF-konferansen i Aftenpostens tema-avis om Digitalisering i romjula? Hvis ikke er det ny sjanse 5. januar, og da i en spesialutgave om fremtidens arbeidsplasser. Gøy å nå ut til så mange om konferansen.


Fortsatt ledige plasser som sponsor og utstiller

Bli med å formidle morgendagens metoder og inspirer deltakerne til å få til bærekraftig digitalisering

På utstillingen viser leverandørene frem tjenester og verktøystøtte innen samhandling, DevOps, sikkerhet, monitorering og automatisering. Vi ønsker også flere som kan vise frem gode løsninger rundt sirkulærøkonomi, bærekraftsrapportering. Konferansens utstilling er et viktig samlingspunkt på konferansen, og virksomheter på jakt etter tjenester og verktøystøtte kan spare mye tid på å oppleve alle leverandørene «på ett brett».


Se våre spennende plenumsforedrag:

Jonathan Smart,
Business Agility Coach og forfatter av boka “Sooner Safer Happier”

Hvordan organisere for å skape økt verdi?
 
Sist vi hadde en revolusjon i hvordan arbeid ble organisert, var med den industrielle revolusjon i 1771. I dagens arbeidsliv henger fortsatt mye fortsatt igjen fra den tiden.
 
Men nå står vi midt i den digitale revolusjon. Hvordan bør vi da rigge oss for å kunne skape best mulig verdi, og samtidig skape den virksomheten og det samfunnet vi ønsker?
 
Jonathan Smart har skrevet bestselgeren “Sooner Safer Happier”. Den viser hvordan menneskevennlige arbeidsplasser skaper verdi både raskere og bedre. Meld deg på, og få boken i velkomstgave!


Anne Louise Koefoed,
Seniorforsker DNV

Bærekraft – hvor er vi på vei? Refleksjoner basert på DNVs forskning på energiomstilling
 
I dette foredraget vil Anne Louise Koefoed, seniorforsker i DNVs strategiske forskningsenhet, gi et situasjonsbilde for vår klode, basert på de ferskeste innsikter fra DNV sitt forskerteam.

  • Oppdatert status fra DNVs forskning på bærekraft

  • Hvordan EU-taksonomien klassifiserer bærekraftige aktiviteter

Hvordan alle virksomheter kan bidra


Bjarte Bogsnes,
Forfatter av boka Beyond Budgeting

Tradisjonell ledelse og de mange illusjoner av kontroll
 
Dette foredraget synliggjør problemene med tradisjonell styring, inkludert budsjettering og de mange illusjoner av kontroll. Beyond Budgeting tilbyr noen velprøvde og effektive alternativer. 

  • Problemene med tradisjonell styring, inkludert budsjettering

  • Beyond Budgeting, smidig virksomhetsstyring i praksis

Gode råd for implementering


Bård Fyhn,
PHD i Psykologisk trygghet, NHH

Hvorfor er psykologisk trygghet på jobb så viktig?

Forskningsbasert og praktisk rettet foredrag på hvordan psykologisk trygghet kan bidra til omstillingsdyktige og bærekraftige organisasjoner.

  • Hvordan psykologisk trygghet kan bidra til læring og innovasjon

  • Hvordan agile arbeidsmetoder avhenger av – og kan bidra til – psykologisk trygghet

Hvordan tryggheten er nødvendig for høypresterende team, men også kan komme i veien for gode prestasjoner


Riktig godt nyttår, alle sammen. Måtte 2024 bringe mer fred i verden, og mer fremgang i bærekraftige løsninger enn det forrige.

Hilsen fra oss itSMF Norge

Silje Falla Tørmoen